Varškės ir obuolių pyragas su Kalėdine dvasia

Kartais būna taip, kad nepavyksta iškepti skanių meduolių. Ir jų skonis tavęs netenkina, nors pažiūrėjus atrodo visai gražiai.. Bet vis tiek, valgyt nelabai skanu, o ant eglutės irgi pakabinti nepavyksta.
Tada imi sukti galvą, gal galima kažką padaryti. Ir kartais nenusisuki galvos, o supranti, kad taip, galima :) šiuo atveju buvo ir man taip.
Ir šitaip gimė tokia idėja: šiek tiek Kalėdinis pyragas. Idėjos šaltinis – čia. Vėliau netikėtai radau tokį variantą ir čia :)) taigi, žiūriu, populiarus dalykas. O pasigaminus supratau, kodėl :)
SKANU. Tikrai skanu :)

Tuo pačiu bandžiau pasidaryti ir Butterfly receptą, todėl įdaras buvo kitoks, nei siūloma. Tačiau pavyko vis tiek gerai.
Taigi, naudosim tokius produktus:

Tešla
15 meduoliukų
2 valgomieji šaukštai cukraus
50 g sviesto arba margarino

Pirmajam įdaro sluoksniui
4 rūgštoki obuoliai
4 valgomieji šaukštai cukraus
1 valgomasis šaukštas cinamono
25 g sviesto arba margarino

Antrajam įdaro sluoksniui
225g varškės kremo su kakava [galima naudoti kitokį. Bet kai prieš šventes lentynos būna tuščios, reikia džiaugtis, kad bent tokią galima rasti :) ]
225 ml grietinėlės
2 valgomieji šaukštai cukraus
1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus

Procesas:
Meduolius sutrupinam, sviestą ištirpinam. Sumaišom meduolių trupinius su sviestu ir cukrumi. Dedam į formą su nuimamais kraštais.
Nulupam obuolius, supjaustom skiltelėmis. Apkepinam keptuvėje su šiek tiek sviesto. Taip pat dedam cinamono, cukraus. Kai obuoliai suminkštėja, nustojam kepti, pilam į formą ant meduolių pagrindo.
Išplakam grietinėlę su cukrumi ir vaniliniu cukrum. Dedam varškę. Išmaišom ir dedam ant obuolių sluoksnio.
Aš viršų pabarsčiau kakava, jūs galite daryti kitaip.
Kepinį šaldom keletą valandų ir skanaujam.

Skanaus :)

Parašykite komentarą