Meduoliukai

Meduoliai.. Visada gaminu kietus meduoliukus. Šis kartas buvo kitoks ir pabandžiau užsiimti su minkštais. Na, labai minkšti jie nebuvo. Bet kad būtų trapūs irgi negaliu pasakyt. Tokie per viduriuką.

Naudosim:
kiaušinį
100g sviesto
200g medaus
400g miltų
šaukštelį kepimo miltelių
meduolių prieskonių
porą šaukštų graikinių riešutų

Glajui:
šokolado plytelės ir šiek tiek sviesto

Gaminsim taip:
miltai persijojami su kepimo milteliais. Sviestą išsukam iki baltumo. Dedam po šaukštą medaus ir įmušam kiaušinį. Išsukam masę su miltais iki vientisos masės , pilam į indą, išteptą aliejumi ir šaunam į 180°C karščio orkaitę. Kepam apie 30min.
Puošiam glajum iš šokolado ir sviesto.

Skanaus!

Gaminta buvo iš: „Tešlos“ Žurnalo „Kviečiu prie stalo“ priedas.

Parašykite komentarą