Meduoliai.. Visada gaminu kietus meduoliukus. Šis kartas buvo kitoks ir pabandžiau užsiimti su minkštais. Na, labai minkšti jie nebuvo. Bet kad būtų trapūs irgi negaliu pasakyt. Tokie per viduriuką.
Naudosim:
kiaušinį
100g sviesto
200g medaus
400g miltų
šaukštelį kepimo miltelių
meduolių prieskonių
porą šaukštų graikinių riešutų
Glajui:
šokolado plytelės ir šiek tiek sviesto
Gaminsim taip:
miltai persijojami su kepimo milteliais. Sviestą išsukam iki baltumo. Dedam po šaukštą medaus ir įmušam kiaušinį. Išsukam masę su miltais iki vientisos masės , pilam į indą, išteptą aliejumi ir šaunam į 180°C karščio orkaitę. Kepam apie 30min.
Puošiam glajum iš šokolado ir sviesto.
Skanaus!
Gaminta buvo iš: „Tešlos“ Žurnalo „Kviečiu prie stalo“ priedas.