Kalėdinis vaisių pyragas

Kalėdinis vaisių pyragas

Taigi, negaliu nepasidžiaugti, kad jau antri metai kai kepu šį kepinį ir jis pavyksta puikiausiai :)
širdingai ačiū, Vilma :)

Receptą darau pagal šaltinį, tik naudoju pusę produktų.
Šiemet pyragas ant spintelės išgulėjo 2 mėnesius. Puikumėlis :) negaliu atsidžiaugti. Taigi, darkart ačiū :)

Reikės:
225g sviesto,
200g rudojo cukraus,
4 kiaušinius,
1 šaukštelį kepimo miltelių,
1 citrinos sultis,
4 stiklines miltų,
200g razinų,
200g džiovintų figų,
200 džiovintų abrikosų
100g džiovintų melionų
100g migdolų,
250g džiovintų braškių,
100g džiovintų slyvų
200g džiovintų kriaušių
1 citrinos nutarkuota žievelę

na ir gaminimas pagal Vilmą:
Orkaitę įkaitinti iki 160 laipsnių. Formą ištepti sviestu ir iškloti kepimo popieriumi.
Minkštą sviestą išplakti su cukrumi. Vis plakant po vieną sudėti kiaušinius, supilti citrinos sultis, suberti miltus sumaišytus su kepimo milteliais. Sudėti susmulkintus džiovintus vaisius ir kitus priedus. Tešlą sudėti į paruoštą formą ir kepti 2 valandas. Iškepusį pyragą PILNAI atvėsinti, sandariai suvynioti į foliją ir įdėti į maišelį. Saugoti kambario temperatūroje 2 mėnesius, mažų mažiausiai – 2 savaites.

Skanaus!

Share

2 Responses »

  1. Sveiki, na aš vakar gaminau šitą pyragą ir man jau po valandos, 160 laipsnių kepimo apdegė razinos, visas parudavo. Gal nieko, gal užteks ir valandos?

    • sveiki,
      kiek aš atsimenu, man irgi buvo ėmęs anksčiau laiko ruduot.. turbūt daug kas nuo orkaitės priklauso.. tai uždengiau folija ir kepiau toliau, iki kol suėjo tos 2val.. nežinau, kas bus, jei kepama bus trumpiau..
      ir dar, tiesa, dariau iš pusės kiekio, dėl to ir kepė trumpiau maniškis..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*