Kai rūtuliuko virtuvėj lieka ryžių ir keptos vištos, kurių jau niekas nebenori valgyt, o išmesti gaila, tenka sugalvoti kažką naujo ir viliojančio. Šįkart sugundė rimi siūlomas receptas. Kaip tik visko turėjau :)
O reikėjo:
3 avokadų
vištienos filė gabaliuko
keleto šaukštų virtų ryžių
50g razinų
5 šaukštų šviežiai spaustų apelsinų sulčių
keleto šaukštų susmulkintų svogūnų laiškų
50g saulėgrąžų sėklų
2 šaukštų sojų padažo
0,5 šaukštelio malto imbiero
Gaminam taip:
Razinas užmerkiam apelsinų sultimis ir paliekam pusvalandžiui. Avokadus išskaptuojam, minkštimą dedam į dubenėlį. Ten pat dedam virtus ryžius, vištieną [maniškė, kaip minėjau, buvo kepta], saulėgrąžas, svogūnų laiškus, sojų padažą, imbierą ir razinas. Įdarą dedam į išskaptuotą avokadą, pastaruosius dedam į kepimo indą ir kepam apie 15min 190°karščio orkaitėje.
Prie visko pasigaminau čia labai tinkatntį padažiuką. Kadangi patiekalas saldžiarūgštis, tai ir padažiukas bus toks.
Padažiukui reikės:
šaukšto medaus
šaukšto citrinų sulčių
šaukšto majonezo
šaukštelio garstyčių
[proporcijas galima keisti pagal skonį]
Viską sumaišom ir pilam ant avokadų. Viskas.