Užtepai su špinatais

Užtepai su špinatais

Ir po ilgo laiko tarpo ir tam tikrų techninių nesklandumų grįžtu. Dėl techninių trikdžių, gaila, nespėjau sudalyvaut Špinatų savaitėj, bet vis tiek noriu pasidalinti špinatiniais receptukais. Paprasti, bet vitaminizuoti ir šiaip įdomesnis kasdienių užtepų variantas.

Taigi, čiumpam:

varškės pakutį

lydyto sūrelio  be priedų

česnako skiltelę

špinatų: naudojau šaldytus, tačiau galima naudoti ir žalius, kuo puikiausiai

grietinės porą šaukštų

druskos, kitų mėgiamų prieskonių

Gaminam:

špinatus paruošiam pagal instrukciją, naudojant žalius – susmulkinam. Pirmam užtepui: lydytą surelį tiesiog sumaišom su špinatais. Antram užtepui varškę sutrinam su išspaustu česnaku, druska, kitais prieskoniais, grietine. Išmaišom. Viskas :) vitaminų bomba paruošta, tepam ant duonos, duoniukų, trapučių ar kt. ir..  skanaus!


Share

3 Responses »

  1. Pingback: Žaliasis omletas [duoklė špinatams] « tai, ką galima pamatyti, užuosti ir paragauti rūtuliuko virtuvėj..

  2. labutis :) vis rašai kad špinatus paruošti pagal instrukciją ant pakelio, o jei mano močiutė kaime ju priaugina :) kaip geriau man juos žalius pasiruošti? uzteks tik susmulkinti?

    • na šiaip špinatus galima įvairiai naudoti :) jei reikia, kad jie būtų tokios stabilesnės formos, tai užteks ir susmulkinti tik, o jei noris tokių sukritusių, tai susmulkinus reiktų verdančiu vandeniu užpilti..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*