Šokoladinis-bananinis desertas

Ilgai galvojau, kaip čia šitą desertą pavadinti. Lyg ir keptas, lyg ir nekeptas, lyg ir pyragas, lyg ir desertas.. Galbūt kaip pavadinsi – nepagadinsi, o gal? :) Tai tebūnie tai bus šokoladinis-bananinis saldėsis.

Reikia:
plikytų sausainių (galima nusipirkti, arba išsikepti. Aš kepiau pagal daugybę kartų išbandytą ir mėgiamą šitą receptą. Kiek tiksliai bus gramų, deja, nepasakysiu. Bet gavosi visa skarda :) Receptui tiek nereikia, bet skanūs plikyti sausainiai niekada neprapuola :)  )
3-4 vidutinio dydžio bananų (geriau labiau sunokę)
200 g šokolado
3 šaukštų žemės riešutų sviesto
šaukšto-pusantro želatinos
vandens želatinai mirkyti (kad apsemtų želatiną ir dar šiek tiek)

Gaminti reikia taip:
Želatiną užpilti vandeniu ir palikti išbrinkti.
Išbrinkus želatinai ją ištirpinti vonelėje virš garų arba mikrobangų krosnelėje. Tik būkite atsargūs, neperkaitinkite.
Šokoladą bei žemės riešutų sviestą taip pat ištirpinti. Jei masė kiek per tiršta, galima įpilti grietinėlės. Bananą supjaustyti ir iki vientisos masės sutrinti kartu su šokolado-riešutų sviesto mase. Masė turi gautis skysta.  Į gautą masę supilti želatiną, gerai išmaišyti.
Į norimo dydžio skardą sudėti plikytus sausainius (aš dėjau vieną sluoksnį, bet galima improvizuoti – svarbu užtektų skystos masės) ir užpilti pasiruošta šokolado-bananų mase.

Laikyti šaldytuve, kol visas sustingsta.

Skanaus! 


Parašykite komentarą