Gaminant kai kuriuos patiekalus neabejotinai galioja taisyklė: kuo paprasčiau, tuo skaniau. Man asmeniškai taip yra su žuvies ir daržovių patiekalais.
Visai neseniai atradau Kotányi „Toskana Kräuter“ prieskonių mišinį – labai patiko. Tad rekomenduoju pabandyt ir jums. Visi žino, kaip paprasčiausiu būdu paruošti šparagines pupeles, tad čia – mano paprastasis variantas.
Reikia:
šparaginių pupelių
šiek tiek aliejaus kepimui, visai nedaug
Kotányi „Toskana Kräuter“ prieskonių
šiek tiek aitriosios paprikos – jei mėgstate aštriau
Padažui:
1 v.š. raudono pesto padažo (naudoju jau paruoštą)
2 v.š. graikiško jogurto
Kaip gaminti:
Šparaginėms pupelėms nupjauti galiukus, kelias minutes apvirti. Tuomet nukošti. Keptuvėje įkaitinti šiek tiek aliejaus, suberti apvirtas šparagines pupeles, apibarstyti prieskoniais. Kepti, kol gražiai apskrunda. Man labai skanu ir be papildomų padažų, bet taip pat čia tinka padažas iš raudono pesto ir jogurto.
Skanaus!