Žalieji triufeliukai

Triufelius esu bandžiusi gaminti tik vieną kartą. Ir, beje, labai nesėkmingai. Antras mėginimas savo eilės laukė labai ilgai. Ir štai jis.
Jau seniai, nuo „Kepėjų be stabdžiųsausio mėnesio iššūkio, kai pamačiau, kaip dailiai atrodo žalieji macaroons, pasakiau sau, kad būtinai nusipirksiu matcha [žalios arbatos miltelių]. Tačiau ilgai jų negavau, po to pasimiršo viskas, ir štai, pagaliau aš jų turiu :)
Susižavėjau štai šiuo receptu ir kibau į darbą:

Naudojau:
~125ml riebios grietinėlės
~150g juodojo šokolado
porą šaukštų klevų sirupo
šaukštą rudojo cukraus
keletą šaukštelių matcha miltelių [porą triufelių masei ir porą apvoliojimui]

Gaminta buvo taip:
Grietinėlę užverdam puode, pilam klevų sirupą, cukrų, pridedam šokoladą, matcha miltelius, maišom, kol gauname vientisą masę. Paliekam atvėsti. Po kokios valandikės pilam po šaukštelį masės ant kepimo popierium iškloto indo ir dedam į šaldytuvą ar šaldiklį. Aš dėjau į šaldiklį. Svarbu neperšaldyt [kaip vos nenutiko man]. Taigi, vis patikrinam, ar masė pakankamai standi. Kai tokia tampa, imamės darbo. Greitai suteikiam triufeliams formą, apvoliojam likusiuose matcha milteliuose. Aš kai kuriuos apvoliojau cinamono milteliuose – taip pat tiko.
Rezultatu esu patenkinta. Prieš tai niekad nesu ragavus žalios arbatos miltelių, juolab nesu jų niekur naudojus. Pirmas blynas neprisvilo :)

Skanaus!

Parašykite komentarą