Pyragėliai su fetos sūriu

Reikia:
Tešlai:
2 puodelių kvietinių miltų
1 – 1/2 puodelių grietinės (naudojau 30 proc. riebumo)

Įdarui:
puodelio smulkinto fetos sūrio
kiaušinio (gali būti M arba L dydžio)

Tešlos paruošimas:
Sumaišyti grietinę su miltais. Vėliau, kai tampa sunku maišyti, galima minkyti rankomis. Jeigu tešla per minkšta – įberkite šiek tiek miltų. Jeigu per kieta – įdėkite šiek tiek grietinės. Tešla turi būti ne per kieta, bet ją turi būti galima kočioti.

Įdaro paruošimas:
Kiaušinį lengvai paplakti. Susmulkintą fetos sūrį sumaišyti su  kiaušiniu. Galima įberti mėgiamų prieskonių, pvz. baziliko.

Paruoštą tešlą padalinti į lygias dalis (priklausomai nuo to, kiek norite iškepti pyragėlių.  Maniškiai tešlos rutuliukai buvo maždaug stalo teniso kamuoliuko dydžio. Galima formuoti didesnius). Viso gavosi apie 20.
Kiekvieną tešlos rutuliuką iškočioti. Ant gauto paplotėlio dėti įdaro (maždaug 1-1/2 a.š.) , užlenkti. Su šakute užspausti kraštus.

Kiekvieną tokį paplotėlį kepti įkaitintam aliejuje iš abiejų  pusių, kol gražiai paruduoja (apie minutę ar dvi). Nesudėkite į keptuvę visu paplotėlių iš karto, kepkite po 2-3 pyragėlius.

Skaniausi tik ką iškepę, dar šilti. Bet galima skanauti ir šaltus arba pašildyti.

Skanaus!

Idėja iš čia.

 

Parašykite komentarą