Avižiniai-morkiniai sausainiai arba avižiniai sausainiai su morkomis – šiek tiek kitokia, nei įprastai, avižinių sausainių versija. Skamba gal ir keistai, bet visai skanu, o ir sveika ganėtinai.
Reikia:
200 g. avižinių dribsnių (tinka tiek smulkesni, tiek stambesni. Naudojau 1/2 vienokių ir 1/2 kitokių)
200 g. miltų
3 a.š. kepimo miltelių
3 a.š. cinamono
1/4 a.š. druskos
60 g. kokosų aliejaus
2 didelių kiaušinių
šiek tiek vanilinio cukraus arba vanilės esencijos
1/2 – 3/4 puodelio sirupo (žiūrėti pagal konsistenciją, gali užtekti mažiau, gali prireikti daugiau)
140 g. morkų
Gaminimas:
Morkas sutarkuoti (tarkavau per smulkesnę nei burokinė tarką) , kiaušinius išplakti atskirai. Sumaišyti morkas su kiaušiniu. Kokosų aliejų (jei labai kietas) šiek tiek pašildyti, kad būtų tinkamos konsistencijos ir lengvai įsimaišytų. Į masę suberti druską, cinamoną, supilti vanilę ir sirupą, suberti miltus, kepimo miltelius, avižinius dribsnius. Palikti masę pastovėti 30 min. Po to su šaukšteliu formu0ti sausainius ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepti iki 165 laipsnių įkaitintoje orkaitėje ~ 20 min. Jeigu atrodo, kad sausainiai per minkšti, galima pailginti kepimo trukmę 5 min. Tik ką iškepę sausainiai būna minkšti, bet vėliau sutvirtėja, todėl iškepusius reikia atvėsinti ant grotelių.
Skanaus!
Idėja iš čia.