Paprastas. Vasariškas. Gaivus. Su slyvomis iš sodo.
(nors ir atrodo, kaip varškės pyragas su pomidorais)
Tešla daryta iš šio recepto:
2,5 puodelių miltų
pokučio [200g] sviesto
0,5 puodelio cukraus
Taip pat dar reikia:
pokučio varškės (180 g, naudojau liesą)
vidutinio dydžio kiaušinio
poros šaukštų cukraus
keletos slyvų
Tešlą pasiruošiam taip:
Į miltus sutarkuojame sviestą, sudedame cukrų ir sutriname iki trupinių. Vėliau rankomis minkome, kol gauname tešlos kamuolį. Tešlą padalinam į dvi dalis – 1/3 ir 2/3. 2/3 išklojame į kepimo popieriumi išklotą skardą, dedame į šaldytuvą valandai. Kitą dalį taip pat dedame į šaldytuvą.
Varškę gerai sumaišome su kiaušiniu ir cukrumi. Slyvas perpjauname per pusę.
Po valandos išimame atšalusį pyrago pagrindą, supilame varškės masę, sudėliojame slyvas. Iš likusios tešlos padarome pynes, kuriomis išklojame pyrago viršų.
Kepame iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai apskrunda.
Paprasta, ar ne?
Skanaus!