Obuolių duona


Mano tėtis labai mėgsta vaisių duoną. Nuolat perkam ją iš parduotuvių, bet niekada į galvą neatėjo mintis išsikepti ją pačiai. Iki šiandien. Recepte [šaltinis – Darbštuolė: „Obuolių valgiai“] receptas pavadintas „Obuolių duona“. Telieka pavadinimas toks, nors greičiau tai – vaisių duona. Rezultatas buvo šaunus. Ganėtinai sveikas ir skanus kepinys. O dargi šaunu, kad visko dėti [arba nedėti] galima pagal skonį. Maloniausia buvo jausti gvazdikėlius, kurių pirktinėj duonoj nelabai būna. Ir visa kita buvo šaunu. Tik gal kiek per saldu, nors obuoliai buvo antaniniai.

Bandant pasigaminti reikės:

7 vidutinio dydžio obuolių
1,5-2 stiklinės miltų
2 arbatinių šaukštelių kepimo miltelių
kiaušinio
0,5 stiklinės cukraus
50g džiovintų abrikosų
50g razinų
šaukštelio cinamono
šaukštelio maltų gvazdikėlių

O gaminsim taip:
Per burokinę tarką sutarkuosim nuluptus obuolius, sumaišysim juos su susmulkintais džiovintais abrikosais ir razinomis, cinamonu bei gvazdikėliais. Visą masę laikysim šaltai apie 2val. Laikiau ne šaltai [netyčia] – nieko blogo nenutiko.
Po 2 valandų imsim dubenėlį, išplaksim jame kiaušinį su cukrum ir pilsim į obuolių masę. Ten pat pilsim miltus su kepimo milteliais. Išmaišysim. Kepimo formą ištepsim riebalais, dėsim ten tešlą ir pašausim į ~150-160°C karščio orkaitę. Kepsim apie valandą.
Man asmeniškai buvo visai skanu, nors šiaip gerbėja vaisių duonos nesu.

Parašykite komentarą