Dar vienas receptas, bandant naudingai panaudot obuolius. O mano dėmesį patraukė dėl to, nes įdaro daug, o tešlos – ne. Tokie kepiniai – mano mėgstamiausi.
Naudosim:
Tešlai
250g miltų [recepte nurodoma tiek. Bet aš be 350g niekaip neapsiėjau]
kiaušinį
0,5 stiklinės vandens
šaukštą aliejaus,
žiupsnį druskos
Įdarui
1kg obuolių
100g maltų džiūvėsėlių [naudojau rupesnio malimo]
100g sviesto
100g cukraus [jei obuoliai saldūs, dedam mažiau]
50g razinų
šaukštelį cinamono
Gaminsim taip: vandenį maišom su aliejumi, druska, kiaušiniu. Suberiam miltus ir paliekam tešlą pusvalandžiui. Per tą laiką gaminam įdarą: obuolius nulupam, sutarkuojam stambia tarka. Keptuvėj pakepinam džiūvėsėlius. Kai šie kiek apskrunda, sumaišom su obuolių tarkiais, cinamonu, cukruj ir karštu vandeniu nuplikytom razinom. Tada imam tešlą, plonai plonai iškočiojam. Dedam ant jos obuolių įdarą, kiek suspaudžiam jį ir visa tai suvyniojam.
Jį dedam į riebalais pateptą skardą ir apipilam tirpintu sviestu. Tuomet telieka viską pašaut į iki 180°C įkaitintą orkaitę ir kepti apie 45 minutes. Idėjos šaltinis – Darbštuolė „Obuolių valgiai“ .
Skanaus!