Morkų chalva

Indiškas desertas „Morkų chalva“.. Sunkiai įsivaizdavau, kas tai. Bet pabandyt tikrai norėjosi. Pabandžiau. Rezultatas – saldus saldus desertas. Ganėtinai įdomaus skonio. Bet man patiko.

Chalva gaminama iš:
400-500g morkų

100g sviesto

200ml pieno

puodelio cukraus [manau, tikrai užtektų ir mažiau]

kelių šaukštų smulkintų pakepintų migdolų

poros šaukštų razinų
šiek tiek cinamono

O procesas toks: nuskutam ir sutarkuojam morkas. Tarkavau ne per pačią smulkiausią tarką, bet ir ne per burokinę, žodžiu – per viduriuką. Tada keptuvėj ištirpinam sviestą, į jį dedam tarkuotas morkas ir kepam kokias 10min vis pamaišydami. Po to supilam pieną, cukrų, migdolus, razinas ir šiek tiek cinamono. Visą gėrį kepam dar 30min. Arba tol, kol pienas visiškai išgaruos. Tada dedam į formą, išklotą kepimo popierium ir paliekam atvėsti. Kai tai atsitinka [aš tolesnio darbo ėmiausi kitą dieną], susipjaustom paruoštą chalvą ir galim skanauti.

Šaltinis.. net nežinau. Nes receptas – kopija iš kažkokio žurnalo, greičiausiai „Sveikas žmogus“.

Skanaus!

Parašykite komentarą