Įdaryti taleriai


Na va, prisišnekėjau.. eilinis, sveikumu iš tolo nekvepiantis gaminys. Bet jau skanus koks!! Seniai atrastas, ne kartą bandytas, nesudėtingai paruošiamas ir pasiteisinęs. Tai daug nekalbėjus, pasakoju.

[Šaltinis: rimi.lt]

1 pak. (150 g) TALERIŲ su pelėsiniu sūriu
350 g maltos mėsos [pagal skonį, poreikius ir galimybes]
100 g avižinių dribsnių
2 kiaušinių
2 šaukštelių garstyčių
svogūno
4 česnakų skiltelių
pusės pakelio mėsos prieskonių
aliejaus kepimui

Gaminam taip: avižinius dribsnius užpilam verdančiu vandeniu, palaikom kelias minutes. Tada sumaišom juos su malta mėsa, kiaušiniais, garstyčiom ir kitais prieskoniais, smulkintų svogūnu bei česnaku. Tai bus įdaras. Tuomet imam talerį, ant korėtos pusės dedam šaukštelį įdaro ir uždarom jį kitu taleriu – koriuku į apačią. Taip paruoštus talerius kepam nemažam kieky aliejaus. Svarbu per ilgai nepalikt nekepto talerio su įdaru. Kadangi šis labai linkęs greitai suminkštėti.
na, tai ir viskas. Iškepam talerius aliejuky ir skanaujam. Pagal poreikius: su padažiuku, be jo, prie alaus, prie.. giros :) .. Žodžiu, studentiškoms vakaronėms toks gėris – pats tas.

Paragaukit ;)

Parašykite komentarą