Šiems gardiems lašišos kepsneliams su balzamiko padažu reikės (4 porcijos):
4 gabaliukų lašišos po ~150 g
druskos, pipirų
2 v.š. aliejaus
Padažui (nurodyti kiekiai 4 porcijoms, dariau iš pusės):
1/4 puodelio balzamiko acto
1/4 puodelio balto vyno acto
2 v.š. medaus
1 v.š. garstyčių
1 sk. česnako
1 v.š. rozmarino (nedėjau)
Kaip gaminti:
Keptuvėje įkaitinti aliejų, lašiša pagardinti pipirais, druska. Apkepti iš kiekvienos pusės po 5 min.
Vėliau į keptuvę (gali būti ta pati keptuvė, kurioje kepė lašiša) supilti ir pašildyti visus padažui skirtus ingredientus. Kaitinti porą minučių ant labai nedidelės ugnies (atsargiai – padažas gali greitai pradėti svilti).
Padažą supilti ant iškeptos lašišos, patiekti su mėgiamu garnyru.
Skanaus!
Recepto idėja čia.