Baklava

Baklava

Nuostabaus skonio saldumynas. Nesudėtingai paruošiamas ir labai saldus.
Šiek tiek kitoks, ne tradiciškai ruošiamas variantas.

Reikia:
18 lapelių filo tešlos
150 g. lydyto sviesto
1 p. cukraus pudros
2 p. smulkintų graikinių riešutų
1/2 š. cinamono
1 p. cukraus
1/2 p. vandens
1/4 p. medaus

Paruošimas:
Smulkintus graikinius riešutus sumaišyti su cukraus pudra. Atidėti.
Išvynioti filo tešlos lakštus (prieš tai atitirpinti pagal instrukcijas). Vieną filo tešlos lakštą ištepti lydytu sviestu. Ant viršaus dėti kitą filo tešlos lakštą – pakartoti procedūrą. Tas pats su trečiu filo tešlos lakštu. Tuomet ant tų trijų lakštų suberti  1/3 puodelio pasiruošto riešutų mišinio. Susukti. Ritinėlį dėti į kepimo skardą. Tą pati pakartoti su likusiais filo tešlos lakštais. Paruoštus ir į kepimo skardą sudėtus ritinėlius kepti orkaitėje (190 laipsnių) ~ 20-25, kol gražiai apskrunda viršus.

Tuo tarpu pasigaminam sirupą: puode ar keptuvėje ištirpiname cukrų su vandeniu. Kai užverda, sumažiname temperatūra ir verdame dar 10 minučių. Po to supilame medų, išmaišome.

Iškepusius baklavos ritinėlius užpilame pasiruoštu sirupu, paliekame bent 3 valandoms.
(Aš po 3 valandų ritinėlius apverčiau, kad įsigertų ir į kitą pusę)

Kai sirupas susigeria (jei visas nesusigeria – nieko tokio), traukiam ritinėlius iš kepimo skardos, supjaustome norimo dydžio/formos gabaliukais ir ragaujam.

Saldumynas ilgai negenda, tad pasisaldinti gyvenimui užteks ilgam :) Man skaniausi buvo po poros dienų.

Skanaus!

 Idėja iš čia.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*