Kitokie karšti sumuštiniai: super traški, apskrudus plutelė, viduj – sultinga vištiena, gardus sūris – realybėj atrodė skaniau nei nuotraukose. Ir valgytojai sakė: „per skanu, kad galėčiau suvalgyti tik vieną“.
Priklausomai nuo to, į kiek dalių supjaustysite batoną, tiek reikės ir ingredientų. Aš batoną padalinau į 6 dalis, tad viso gavosi 6 vidutiniai sumuštinukai, kuriems sunaudojau:
maždaug pusę nedidelės vištienos krūtinėlės
pagal skonį vištienos prieskonių (naudojau tokius)
vieną ilgą batoną
keletą šaukštų pomidoro padažo
6 sūrio riekeles (idealiai tinka Jarlsberg sūris, supjaustytas šiems sumuštiniams ypač tinkančio dydžio ir storio riekelėm)
Taip pat reikės:
2-3 v.š. aliejaus
2 v.š. tarkuoto „Džiugo“ sūrio
pagal skonį mėgiamų prieskonių (naudojau Provanso žoleles)
Kaip gaminti:
Batoną supjaustyti norimo ilgio gabaliukais. Išskaptuoti minkštimą. Vidų ištepti pomidorų padažu.
Vištieną supjaustyti nedidelio kepsnio dydžio gabaliukais, apibarstyti prieskoniais. Iškepti keptuvėje su šiek tiek aliejaus.
Atvėsusius kepsnelius įsukti į supjaustyto sūrio riekeles ir įkišti į pomidoru padažu išteptą batono gabalėlį.
Paruoštus batono gabalėlius sudėti į folija išklotą skardą vieną paskui kitą. Sumaišyti aliejų, prieskonius, „Džiugo“ sūrį. Šiuo mišiniu aptepti batono viršų.
Kepti orkaitėje, kol apskrus (naudojau grilio režimą, tad tai įvyko labai greit).
Skanaus!
Idėja paimta iš čia.