Reikės:
3 puodelių pieno
150g cukraus
5 lengvai išplaktų kiaušinių
mėgstamų vaisių: gali būti tiek konservuoti, tik švieži, tiek saldūs, tiek rūgštūs
šlakelio romo
uogienės
Jei turit pudingo formą, ją reikia ištepti riebalais. Aš tik pradėjus gamint pagalvojau, kad nežinau, kas ta pudingo forma.. Tad nusprendžiau daryt eksperimentą su kekso forma.
Puode kaitinam pieną, supilam 100g cukraus ir maišom, kol ištirpsta, užverdam. Tada nukeliam nuo ugnies ir atvėsinam.
Ruošiam karamelę: likusius 50g cukraus kaitinam keptuvėj, kol cukrus taps skystas. Tada jį pilam į paruoštą formą.
Į atvėsusį pieną pilam kiaušinius ir gerai išplakam. Plakinį pilam į tą pačią formą. Formą įstatom į kitą indą, kurį iki pusės pripilam vandens. Kepam 180°C orkaitėj, kol viskas sustingsta. Man prireikė apie valandos, gal net daugiau.
Sustingus išimam iš orkaitės, atvėsinam, mažiausiai 2 valandas.
Na o toliau – fantazija. Kai kremas [ar kaip čia pavadint] atvės, krečiam jį į lėkštę, aplink pridedam savo mėgiamų vaisių ir užpilam pakaitinta ir su romu sumaišyta uogiene. Galima to nedaryti – variacijų daug, renkatės jūs :).