Omletas sluoksniuotoje tešloje

Visada smagu valgyti kažkiek neįprastai: pusryčiauti neįprastai, pietauti neįprastai.. Apie pusryčius kalbėsiu šįkart. Kažkodėl omletas man – tipinis pusryčių patiekalas [nors tiesą sakant pati jį kepuosi išties retai]. Bet omletas kitaip – variantas vertas dėmesio. Pirmąkart susigundžiau Forellės omletu. O antras kartas buvo šis: omletas sluoksniuotoje tešloje. Idėja pasiskolinau iš čia. Bet tik pradėjus gaminti pastebėjau, kad daug ko neturiu. Į parduotuvę išlįst nedrįsau – apledėję šaligatviai ir krentantys žmonės, matomi pro langus, ne juokais gąsdino- tad teko suktis su tuo, ką turiu.

O turėjau štai ką:
Sluoksniuotos tešlos [naudojau 2 lakštelius]
5 kiaušinius
200ml riebios grietinėlės
2 nedidelius svogūnėlius
keletą šaukštų konservuotų špinatų
gabaliuką saliami dešros

Ir su jais dariau va šitokį dalyką:
iš karto prisipažinu – vakar nebuvo daug laisvo laiko, todėl daug ką buvo galima daryt kitaip. O vieną akimirką net suabejojau, ar pavyks, bet dėkui Dievui panikuota buvo be reikalo. Taigi, ramiai imam sluoksniuotą tešlą, atšildom. Tada būtų gerai turėti po ranka keptuvę su nuimama rankena, arba keptuvę be rankenos [kokią turiu aš], žodžiu – tinka bet kas, į ką galima įkloti tešlą ir po to šauti į orkaitę. Taigi, tešlą kiek pakočiojam, įklojam į keptuvę. Kitam dubenėly susiplakam kiaušinius su grietinėle. Šią masę pilam į keptuvę, išklotą tešla, vėliau ten pat dedam špinatus, smulkintus svogūnus, pjaustytą saliami dešrą ir šiaip – ką mėgstam, tą dedam :). Po to pakočiojam kitą tešlos lakštą ir juo „uždarom“ keptuvės turinį. Man tai pavyko nekaip, nes apatinis sluoksnis buvo per mažai ištemptas ant kraštų, tačiau iškepus šito mano broko net nesimatė. Šaunus dalykas ta sluoksniuota tešla ;)
Taigi, keptuvę šaunam į 180°C karščio orkaitę ir viską kepam kol viršus gražiai apskrunda.
Viskas.
Tokia maniškė omleto versija.

Skanaus!

Parašykite komentarą