Griliažiniai saldainiai

Visų pirma – su šventėm, mielieji blog’o skaitytojai!
Noriu padėkot visiems, kurie šiais metais apsilankė blog’e  ir palaikė – ačiū Jums.
Linkiu Jums visiems skanių ir sočių metų.

Na, o šį kartą labai nesudėtingai ir greit pagaminamas saldėsis. Įspėju – laaabai skanus.

12 griliažinių saldainių reikės:
stiklinės cukraus
1/6 stiklinės vandens (~30ml)
65g sviesto
pusės stiklinės kepintų smulkintų žemės riešutų

Gaminimo procesas:
Į keptuvę supilam vandenį ir cukrų, ant nedidelės ugnies maišom, kol cukrus ištirpsta. Ištirpus cukrui, padidinam ugnį ir nemaišydami kaitinam ~10min, kol masė pasidaro karamelės spalvos. Tuomet sudedame sviestą ir maišome, kol visiškai įsimaišo į masę. Įmaišome riešutus. Gautą masę supilame į indą, kuriame ji stings. BŪKITE ATSARGŪS – MASĖ LABAI KARŠTA.
Naudojau keksiukų kepimo formą – į kiekvieną iš 12 formos įdubimų įpyliau po keletą šaukštų masės. Sustingus masei, išimame ją iš formos ir skanaujame. Jei keksiukų kepimo formos neturite, nieko baisaus. Galima supilti į bet kokią (geriau nelimpančią) formą ir, kai masės sustings, sulaužyti ją norimais gabaliukais.

 Skanaus! 

Parašykite komentarą