Sausainiai, kuriuos kepiau dar prieš Kalėdas, bet kurie sulaukė savo eilės būti aprašyti blog’e tik dabar. Na, geriau vėliau nei niekad :)
Šiems skaniems sausainėliams reikia:
puodelio miltų
šaukštelio kepimo miltelių
žiupsnio druskos
3/4 puodelio kukurūzų krakmolo
113g. kambario temperatūros sviesto
1/2 puodelio cukraus
1 3/4 puodelio cukraus pudros
2 kiaušinio trynių
poros šaukštelių nutarkuotos citrinos žievelių ir poros šaukštų citrinų sulčių
vanilės ekstrakto
1 1/2 puodelio smulkintų pistacijų
Gaminimas:
Sumaišomi miltai, kukurūzų krakmolas, kepimo milteliai, druska. Sudedamas sviestas, cukrus. Viskas gerai išmaišoma iki vientisos masės. Įmaišomi tryniai, citrinų žievelės, vanilės ekstraktas. Viską išmaišius ir išminkius, tešla sudedama į maišelį ir laikoma šaldytuve valandą, galima daugiau.
Tešlai atšalus, išimame ją iš šaldytuvo, iškočiojame ją ~0.5cm storio, išpjauname apskritimus, jų viduje išpjauname mažesnį apskritimą – gauname žiedus. Kartojame su visa tešla.
Pasiruoštus sausainius kepame iki 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje ~10-15min.
Iškepusius sausainius atvėsiname.
Glajus: Sumaišome cukraus pudrą su citrinų sultimis. Jeigu masė netinkamo tirštumo, galima pridėti cukraus pudros arba citrinų sulčių – pagal poreikį.
Sausainius ištepame glajumi, apibarstome pistacijomis ir paliekame, kol glajus sustingsta. Galima pašauti kelioms minutėms į orkaitę – kad glajus sustingtų greičiau.
Recepto idėja (ačiū Martai :) ) pasiskolinta iš čia.
Skanaus!