Alu patra [kepti aštrūs bulvių ritinėliai]

Žinot, tą posakį: „Planuoji planuoji, o Dievas juokias iš tavo planų“? :) tai va, ir aš, pamačius, kad ši savaitė – indiškų patiekalų, planavau, kad va, dabar tai tikrai pasistengsiu atrast laiko ir pagaliau išbandyt kelis receptus, kurie jau seniai turėjo būti išbandyti. Planavau. Bet viskas baigės tuo, kad užpuolė gripas ir štai guliu lovoj su temperatūra. Todėl tai – antras ir paskutinis patiekalas būtent šiai savaitei. Kitus teks atidėt laikams, kai savijauta bus geresnė.

Na, o šiam patiekalui reikėjo:
4 vidutinio dydžio bulvių
2 šaukštų kokoso drožlių
2 šaukštelių sezamo sėklų
2 šaukštelių rudojo cukraus
2 šaukštelių tarkuoto imbiero
vieno nedidelio šviežio čili pipiro
šaukšto šviežios susmulkintos kalendros [neturėjau. dėjau šaukštelį džiovintos]
2 šaukštelių garam masalos
1,5 šaukštelio druskos

200g miltų

0,5 šaukštelio ciberžolės
0,25 šaukštelio maltų čili pipirų
2 šaukštelių ištirpinto sviesto
100ml vandens

aliejaus kepimui


Gaminam šitaip:
Pirmiausia pasigaminam įdarą: bulves išverdam, nulupam, sutrinam su kokosu, sezamo sėklom, cukrum, imbieru, smulkintu čili pipiru, kalendra, garam masala ir druska.
Dubeny sumaišom miltus, ciberžolę, maltus čili pipirus, sviestą. Lėtai pilam vandenį, maišom, kol susiformuos tešla. Tada ją gerai išminkom, ant miltais pabarstyto stalo iškočiojam poros mm storio stačiakampį, ant jo tolygiai paskleidžiam jau pasiruoštą atšalusį įdarą, susukam vyniotinį. Supjaustom jį ~1 cm storio gabalėliais. Kiek paplojam juos.
Keptuvėj įkaitinam aliejų, kepam jame ritinėlius po porą minučių iš kiekvienos pusės, kol gražiai apskrunda.

Mano pastabos: dariau iš pusės kiekio, 100ml [mano atveju-50ml] vandens man pasirodė mažoka, todėl pyliau šiek tiek daugiau.

Išties skanus patiekalas: aštrokas, įdomiai dera miltinė tešla ir bulvių masė ir taip pat labai maloniai nustebina po kiek laiko pasijaučiantis kokoso skonis.

Beje, su kuo juos skanu valgyt: rekomenduojama su čatniu. Aš tokio dalyko pasidarius neturėjau, tai skanavau su pomidorų padažu, sumaišytų su čili pipirų tyrele.

Skanaus!

Šaltinis: Harė Krišna. Vegetariniai valgiai.

Parašykite komentarą