Barbekiu vištiena


Barbekiu vištiena (su rudo cukraus-balzamiko-medaus barbekiu padažu). Pasigaminus padažą, tokią vištieną galima kepti ant laužo arba padažą tiesiog naudoti prie mėsos.

Taip, padažą pasiruošti užtrunka, bet išeiga tikrai nemaža ir galima laikyti ilgai (paruoštuose, iškaitintuose stiklainiuose) arba bent keletą dienų šaldytuve. Pabandžiau – pavyko, dalinuosi :)

Reikia:
vištienos (gali būti sparneliai, šlaunelės, blauzdelės)

Padažui:
1 didelio svogūno
6 skiltelių česnako
3 š. aliejaus
1 didelio obuolio
didesnės skardinės konservuotų pomidorų, ~800g. (galima naudoti šviežius, bet labai sunokusius. Tam reikės didelių 8 vnt.)

1 1/4 p. rudo cukraus
1/2 p. balzamiko acto
2 š. šviežio tarkuoto imbiero
1 a.š. raudonėlių
1/2 a.š. čili paprikos miltelių
2 š. rūkytos paprikos
1/2 muskato riešuto (sutarkuoti)
druskos, pipirų pagal skonį

Gaminimas:
Svogūną, obuolį (nuluptą) ir česnaką susmulkinti, apkepti aliejuje, kol svogūnai ir obuoliai suminkštėja. Pridėti pomidorus (jei naudosite šviežius, pirma reikia nuplikyti ir nulupti žieveles). Viską išmaišyti ir virti, kol nugaruos 1/4 skysčio (arba, jei naudojate šviežius pomodors, kol jie suminkštėja).

Po to sudėti cukrų, imbierą, prieskonius, supilti actą ir dar kepti ant nedidelės ugnies ~ 30 min. Stebėkite, kad nepridegtų.

Pasiruoštą padažą galima naudoti tokį, koks yra, arba dar pridėti medaus. Šį kartą taip ir padariau. Taigi, norint pasigaminti saldžiarūgščius barbekiu vištienos sparnelius (ar šlauneles, ar blauzdeles) reikia sumaišyti 1 puodelį pasiruošto padažo su 1/2 puodelio medaus, jeigu trūksta dar pridėti pipirų, druskos ar aitrios paprikos. Šiuo mišiniu aptepti mėsą ir kepti ant laužo. Jeigu laužo nėra, galima tiesiog naudoti prie mėsos, arba sudėti mėsą į keptuvę su padažu ir dar kiek pakepti.
Nuotraukoje matomas variantas, kuomet jau apkepta vištiena tiesiog dar pakepta su padažu. Bandėm ir ant laužo, gavosi super – padažas gražiai apskrudo ir buvo ne tik skanu, bet ir atrodė daug skaniau :) Gaila, neturiu nuotraukos.

Skanaus!

Recepto idėja iš čia.

Parašykite komentarą