Morkų pyragas-tortas

Morkų pyragas-tortas

Tikrai labai skanus, nesudėtingai paruošiamas – vertas dėmesio. Išeina laaaabai didelis.

Reikia:
1 1/2 p. aliejaus
1 p. paprasto cukraus
1 p. rudo cukraus
6 kiaušinių
1 š. vanilinio cukraus
3 1/4 p. miltų
2 a.š. nugesintos sodos
2 a.š. druskos
1 a.š. kepimo miltelių
1 š. cinamono
1/2 a.š. tarkuoto muskato riešuto
žiupsnio gvazdikėlių
450 g. morkų
1 p. riešutų (naudojau graikinius), galima dar įdėti 1/2 p. razinų

Pertepimui:
225 g. maskarponės
225 g. sviesto
1 š. vanilinio cukraus
1/2 a.š. druskos
6 p. cukraus pudros

Gaminimas:
Aliejų išplakti su paprastu cukrumi, rudu cukrumi, kiaušiniais, vaniliniu cukrumi. Kitame inde sumaišyti miltus, sodą, druską, kepimo miltelius, muskatą, gvazdikėlius, cinamoną.
Gerai išmaišyti abi mases, pridėti tarkuotas morkas (maniškės buvo tarkuotos smulkiai, t.y. ne per burokinę tarką, per smulkesnę). Pridėti riešutus, jei naudosite razinas. Dar kartą viską permaišyti.
Supilti  į skardą ir kepti iki 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25-30 minučių.
Mano pastaba: man prireikė dviejų 22 cm. skersmens formų nuimamais kraštais. Kepiau arti valandos. Jūs žiūrėkite pagal save. Nustatyti ar pyragas iškepęs galima su mediniu pagaliuku. Turbūt visi žino šį metodą :)

Pertepimui reikia išplakti sviestą su maskarpone, vaniliniu cukrum, druska ir cukraus pudra (sviestas ir maskarponė turi būti kambario temperatūros).
Mano pastaba: aš naudojau 200 g. sviesto ir  380 g. maskarponės. Įdaro gavosi žymiai daugiau nei reikėjo: užteko ne tik pertepti, bet ir aptepti viršų. Mano manymu, jo galėtų būti žymiai mažiau, tad jeigu darysite tokį pertepimą, rekomenduoju vadovautis recepte nurodytomis proporcijomis :)
Dar viena pastaba: jei pertepimas gaunas per tirštas, įpilkite šiek tiek vandens. Jeigu per skystas – dar įberkite kiek pudros.

Dar pastebėjimas: pats tortas nėra labai saldus, gaunasi drėgnas ir puikiai galėtų būti valgomas be pertepimo. Rinktis Jums :)

Skanaus!

Idėja pasiskolinta iš čia.

 

 

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*