Vištienos šašlykas ir keptos ant laužo cukinijos

Saulėta, nuostabi diena.. Na ką, skelbiu ir aš šašlykų sezoną atidarytą. Niekada nesu bandžius marinuoti mėsytės majoneze. Šiandien buvo pirmas kartas. Ir visai neskausmingas ;)) pavyko tiesiog puuuuuikiai. Garbės žodis, nesu valgius skanesnės keptos ant laužo vištienos.
Prie jos dariau eksperimentą: ant laužo keptos cukinijos. Taip pat nieko naujo, bet ne man. Niekada nesu tokiu būdu ruošus cukinijos. Pabandžiau: laaaabai patiko.

Marinatas – nieko naujo [beje, už receptą ačiū supermama.lt forumui :) ]
1kg mėsytės [vištienos krūtinėlių filė] naudojau:
vienos citrinos sultis

porą česnako skiltelių

2 vidutinio dydžio svogūnus [sutarkuot per tarką]
3 šaukštus majonezo

šaukštelį druskos ir pipirų

Mėsytę supjaustom gabaliukais, marinatui sumaišom ingredientus, pridedam vištieną, marinuojam keletą valandų šaldytuve.

Cukinijas ruošiau taip: nulupau odelę, supjausčiau griežinėliais, apšlaksčiau sojų ir Vorčesterio padažais. Taip pat palikau kelioms valandoms šaldytuve. Praėjus laikui mėsytė pastebimai suminkštėjo, net ėmiau nerimaut, kas čia bus, bet buvo gerai :)
Mėsytę kepiau suvėrus ant iešmų, cukinijas suvyniojau į foliją ir kepiau ant grotelių virš žarijų.

Nuostabūs pietūs gamtoje.
Skanaus!

Parašykite komentarą