Vengriška kava

Nemėgstu kavos. Juodos ir stiprios. Fuj. Bet visos kitos jos variacijos mano smalsumą sužadina. Šitas gėrimas – ne išimtis. Dariau ne visai taip, kaip reikėtų. Bet kažkodėl rezultatas manęs nenuvylė. Šaltas, gaivus gėrimas. Niam.

Kavytei pasiruošti reikės:
puodelio stiprios kavos

vieno gerai išplakto kiaušinio
šaukšto cukraus
2 šaukštų riebios grietinės [naudojau grietinėlę]

puodelio plaktos saldžios grietinėlės

0,5l gazuoto labai šalto vandens
smulkinto ledo

Pirmiausiai išsiverdam stiprios kavos. Tada ją pilam į puodą ir užverdam. Kol tai įvyksta, sumaišom kiaušinį, grietinę ir cukrų. Kai kava užverda, nukeliam nuo ugnies puodą ir supilam ten dalį kiaušinių mišinio. Nuolat plakam, vėl dedam ant ugnies ir vėl užverdam. Nuolat plakdami. Vėliau vėl nukeliam nuo ugnies ir vėl įmaišom dalį kiaušinių mišinio. Tokiu būdu gaunam šiokį tokį kavos marmaliuką :) Atvėsinam. Tada sumaišom su grietinėlę, šaltu gazuotu vandeniu ir grūstu ledu. Viskas. Ragaujam ir atsigaivinam. Tiesa, ne visai taip turėjo būti. Tačiau ant garų gaminti man – vis dar ne iki galo įminta mįslė. Ką gi, tobulėti dar yra kur :) Šaltinis

Parašykite komentarą