Vengriškos agurkų salotos

Vengriškos agurkų salotos

Dabar, kai žiema savo baltumu kėsinasi užkariauti žemę, pagalvoji, kaip pasiilgai žalios spalvos. Taigi, gaivus ir žalias receptas. Nesudėtingas, bet tikrai gardus.

Jam pagaminti reikės:
dviejų vidutinio dydžio agurkų

šaukštelio druskos

šaukštelio cukraus

50ml obuolių vyno acto

100ml vandens

saldžiosios paprikos miltelių
pipirų

spaustos česnako skiltelės [originaliam recepte naudojami česnakų milteliai. Bet kadangi tokių neturėjau, teko kažkaip suktis..]

O procesas toks:
agurką nulupam ir supjaustom plonom riekelėm. Tada dedam į lėkštę, užbarstom druska , dedam ant viršaus kitą lėkštę, ant jos – svorio. Tiek, kad būtų kokie 2kg. Ir viską paliekam 30-60min.
Praėjus laikui, pasidarom marinatą: sumaišom actą, vandenį, cukrų, česnaką. Nuo agurkų nupilam išsiskyrusį skystį, nusausinam juos ir, užpylę marinatu, paliekam keletai valandų.

Na, o galiausiai vieną pusę agurkų pabarstom paprikos milteliais, kitą pusę – pipiriukais ir skanaujam.


na, o man skaniausias variantas buvo agurkai ant juodos ruginės duonytės.

Skanaus! ;)

šaltinis

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*