Venecijos salotos su vištiena

Paprastos ir įdomios salotos. Gali pasirodyt, kad jose kažko trūksta, bet nežinau, man – skanu.

Reikės:
nedidelės saujos razinų
1 apelsino sulčių
keletos šaukštų kedro riešutų
~400g virtos vištos krūtinėlės
žiupsnio maltų gvazdikėlių
keleto šaukštų alyvuogių aliejaus
2 šaukštai vyno acto
druskos
pipirų
salotų lapų

Gaminsim taip:
Apelsinų sultis reikia užvirti puode kartu su razinomis. Palikti atvėsti, kokias 20min. Keptuvėje [be aliejaus] pakepinti kedro riešutus, kol apskrus. Dubenyje sumaišyti pjaustytą vištieną, razinas su apelsinų sultimis, actu, gvazdikėliais, kedro riešutais, druska, pipirais, aliejumi. Lėkštėje išdėlioti salotų lapus, ant jų dėti likusius sumaišytus ingredientus. Viskas, paprastos ir gardžios salotos paruoštos.

Skanaus!

Šaltinis: „Šis tas gurmanams. Itališki patiekalai“

Parašykite komentarą