Troškinys su perlinėm kruopom [atsargos žiemai]

Tokį dalyką, matyt, gamina ne viena. Tačiau man tai buvo atradimas, padarytas dar gal tik prieš metus. Malonus. Ir dabar tai – vienas mėgiamiausių mano troškinių. Kurį po to galima sėkmingai naudoti sriuboms.

Reikia:
2kg agurkų
1kg morkų
1kg svogūnų
1kg pomidorų
800g perlinių kruopų
200g acto
2 šaukštų druskos
300g cukraus [pastarųjų dviejų galima dėti pagal skonį. čia – originalus kiekis]
stiklinės aliejaus

Gaminam:
Svogūnus supjaustom kubeliais, morkas sutarkuojam, su svogūnais pakepinam aliejuj. Agurkus reikia supjaustyti kubeliais. Jei pernokę, nulupti ir išimti sėklas. Pomidorus nuplikyti, palaikyti porą minučių verdančiam vandeny, nupilti, užpilti šaltu vandeniu, nulupti.
Perlines kruopas mirkom per naktį, išverdam. Geriausiai tam tiks diiiiidelis puodas. Pridedam daržoves. Pilam actą, druską, cukrų. Nuolat maišydami verdam 20-30min. Jei kruopos pasidaro sausos, pilam dar 2 stiklines vandens. Išvirusį troškinį dedam į paruoštus stiklainius, sandariai uždarom.

Skanaus!!

Šaltinis: Konservavimo gudrybės.

Parašykite komentarą