Pamačius šios savaitės temą, nudžiugau – projektas tęsiasi jau tiek laiko, ir dalyvaujančių narių skaičius vis didėja. Tas labai smagu. Ir dar smagiau, kad ši savaite skirta gaminti jau pagamintus patiekalus. Tad, nieko nelaukus, pradedu.
Išsirinkti buvo tikrai sunku, bet pirma pasirinkau tai: Dautartės „Tarta su rūkyta lašiša„ .
Tartai reikės:
Sluoksniuotos bemielės tešlos
Šaltai rūkytos lašišos
Kiaušinių
Druskos
Baltųjų pipirų
Išsirinkti buvo tikrai sunku, bet pirma pasirinkau tai: Dautartės „Tarta su rūkyta lašiša„ .
Jos pateiktas receptas:
Tartai reikės:
Sluoksniuotos bemielės tešlos
Šaltai rūkytos lašišos
Kiaušinių
Druskos
Baltųjų pipirų
Formą patepti sviestu ir iškloti sluoksniuota tešla. Jei tešlos lakštai yra labai stori, tai reikia juos iškočioti. Lašišą smulkiai supjaustyti. Kiaušinius lengvai išplakti su druska ir pipirais, išmaišyti su lašiša ir įdarą išpilti į formą. Į įdarą galima pridėti truputį krapų. Kepti įkaitintoje iki 200-220C orkaitėje apie 30 min. – žiūrėti pagal apskrudimo laipsnį. Valgyti su lengvomis salotomis ir baltu vynu.
Buvo tikrai labai skanu.
Ačiū, Dautarte, už skanų receptą. Tikiuos, pavyko bent šiek tiek taip, kaip reikėjo :)