Paprasti sluoksniuotos tešlos pyragaičiai

Net pavadinimo negalėjau sugalvot :) tik toks atėjo į galvą. Manau, jis ir pasako viską.. Istorija recepto prasidėjo nuo nelabai vykusio bandymo pagaminti marcipaninę masę. Nieko, antras dublis dar bus.. Taigi, marcipaninę nesėkme suhibridinau su pudingu ir gavau štai ką.

Sluoksniuotos tešlos pyragaičiai

Naudojau:
sluoksniuotą bemielę tešlą ir pudingą, kurį teks pasiruošt pagal instrukciją. O pasak jos reikės dar ir pienuko bei cukraus [pagal užrašą ant manųjų pudingo miltelių, reikėjo 500ml].
kiaušinuką

O toliau viskas labai paprasta:
Ruošiam pudingą pagal tai, kaip rekomenduoja gamintojai. Atvėsinam. Aš, beje, pienuko pyliau mažiau, nes norėjau kiek tirštesnio pudingo. Ir dar į jį dėjau savo nevykusią marcipanų masę. Bet kažkodėl manau, kad jei sumaltumėte migdolus ir subertumėte į pudingą, gautumėte tą patį. Čia tik šiaip, pamąstymai.
Atšildom tešlą, iškočiojam plonai. Supjaustom norimo dydžio kvadratėliais.
Ant kvadratukų dedam šiek tiek pudingo, užlankstom kraštelius. Kiaušinuką išplakam ir ištepam sausainiukų viršų. Dedam į skardą, o pastarąją į orkaitę, įkaitintą iki 190° C. Kepam kol viršus pasidaro gražiai rudas.

Pyragaičiai putlūs, lengvučiai ir, atrodo, tuščiaviduriai, bet pudingas daro savo. Skonis nustebino.

skanaus!

Parašykite komentarą