Keptos žvynabudės

Dar vienas vakaras, kai rūtuliuko virtuvėj kvepėjo grybais. Niekada neragautas patiekalas. Niekada nevalgyti grybai, kuriais, galvojau, draugas nori mane nunuodyti :)) labai jau įtartinai atrodė. Tačiau draugo receptas nenuvylė. Skonis – labai įdomus. Sako, vieniems primena daržoves, kitiems – vištieną. Na, aš galvojau, kad panašu į cukinijas, ar baklažaną – negalėjau suprast, bet buvo aišku vienas – nežinočiau, nebūčiau supratus, kad valgau grybą. Tiems, kas nežino, įrodymas, jog ir jūsų nenoriu nunuodyt, mielieji [žvynabudės].

Taigi, „skėtukų“ [taip juos dar vadina] puotai reikės:
žvynabudžių
kiaušinio
džiuvesėlių
sviesto kepimui
prieskonių

Gaminama labai paprastai:

Žvynabudžių kepurėles [kotų nenaudosim] supjaustom kaip picos gabaliukus. Apvoliojam kiaušinio plakinyje, po to – džiuvesėliuose, sumaišytuose su mėgstamais prieskoniais ir kepam sviestuke.

Viskas. Paprasta. Nauja [bent jau man :) ] ir skanu.

Parašykite komentarą