Mūsų mėgstamiausia čili sriuba

Taigi :) ne kartą bandyta, bet pagaliau pavyko taip, kaip norėjosi. Valio :)

Ingredientai:
500g maltos jautienos
100g svogūno
620g šviežių pomidorų (galima naudoti konservuotus)
270g paprikų
pora čili pipiriukų [pagal norimą aštrumo kiekį – galima daugiau ar mažiau]
15g česnako [2 skiltelės. nemažos]
400g konservuotų pupelių [naudoju konservuotas pomidorų padaže]
šaukštelio druskos, maltų saldžiųjų paprikų
0,5 šaukštelio maltos kalendros, pipirų, dar galima dėti aitriųjų paprikų miltelių [pagal norimą aštrumo kiekį]
šiek tiek aliejaus kepimui
tarkuoto sūrio

Gaminimas:
Maltą jautieną apkepam puode su šiek tiek aliejaus. Svogūną ir čili pipiriukus susmulkinam, paprikas supjaustom, česnaką išspaudžiam.Viską dedam į tą patį puodą. Kepam keletą minučių. Per tą laiką verdančiu vandeniu nuplikom pomidorus. Po poros minučių užpilam šaltu vandeniu. Nulupam odeles, pasmulkinam, dedam į puodą. Jeigu naudojam konservuotus pomidorus – tiesiog supilam juos į puodą, kartu su kitais ingredientais. Pagardinam prieskoniais. Viską troškinam ~20 minučių. Tada sudedam pupeles, patroškinam dar porą minučių. Sriubą pertrinam blenderiu. Mums patinka tokia, kad dar būtų ir pakramtyt truputį, todėl sublenderinu ne iki tyrelės, nors čia pagal skonį.
Patiekiam su tarkuotu sūriu.

Prie šios sriubos labai skanu pasiskrudinti batono riekeles, aptepti česnaku ir šiek tiek sviesto, pabarstyti krapais. Arba, jeigu labai tingit, galima nusipirkti česnakinį batoną.

Labai nesudėtingai ir greit paruošiama gardi sriuba/troškinys.

Skanaus, mielieji!



Parašykite komentarą