Mėsainis su sūriu

SAMSUNG CSC

Turbūt visi esame ragavę mėsainių. Kas pirktinių, kas savo pačių pasigamintų. Turbūt visi turime ir savo mėgstamiausius. Šiandien ir aš nusprendžiau papasakoti apie tai, kokius gaminu ir kokie mūsų namuose mėgiami labiausiai. Visų pirma, apie svarbų ingredientą – sūrį. Malonus atradimas – sūris su mėlynu pelėsiu Castello Bleu Burger Cheese. Jau supjaustytas riekelėmis, o tai išties patogu. Pavadinimas sufleruoja, kad sūris subalansuotas naudoti mėsainiams. Iš pradžių į tai žiūrėjau skeptiškai. Bet pabandėm. Ir labai patiko! Tinka puikiai, lydosi irgi labai gerai, be to mėsainis įgauna raiškesnį skonį. Super! Taip pat gaminome ir su ARLA® EMMENTAL sūriu – tokie labiau patiks tradicinio skonio mėgėjams.

Taigi, apie patį gaminimą. Mano mėsainiai susideda iš kelių ingredientų:

1. Marinuoti svogūnai
2. Kotletukai
3. Kt. „slapti“ ingredientai :)

Ir štai, norint pasigaminti krūvą (10-12) puikių mėsainiukų (nedidelių) viso reikia maždaug tiek:

mėsainių bandelių (galima naudoti įvairias, kokias tik mėgstate. Kas netingi, galite ir išsikepti patys, aš šįkart tikrai patingėjau :) ) –  žiūrint kiek iškepsite kotletukų. Maniškiai būna ploni ir maži, tad aš viso sunaudojau gal apie 10 nedidelių bandelių

500 g. maltos jautienos
2 kiaušinių (M dydžio)
mėgiamų prieskonių

didelio svogūno
4 v.š. balto vyno acto (galima naudoti ir kitokį)
1 v.š. cukraus (naudojau rudąjį)
0.5 a.š. druskos
šiek tiek pipirų (naudojau 5 pipirų mišinį – mano mėgstamiausias)

šoninės skonio kepintų svogūnų – pagal skonį
didelio pomidoro
marinuotų čili pipiriukų
kelių iceberg salotos lapų
garstyčių
majonezo
sūrio (naudojau jau pjaustytą Castello Bleu Burger Cheese ir ARLA® EMMENTAL)

Kaip gaminti:
Pirmiausia reikia pasiruošti marinatą svogūnams iš acto, cukraus, druskos ir pipiriukų. Į šį marinatą sudėti žiedeliais pjaustytą svogūną ir palaikyti valandėlę (mažiausiai). Jeigu norite dar švelnesnio varianto, galima supjaustytus svogūnus minutei ar dviem užpilti verdančiu vandeniu. Tuomet, nupylus vandenį, užpilti marinatu ir šiek tiek pamarinuoti.

Kol svogūnai marinuojasi, ruošiame kotletukus:
Kiaušinius šiek tiek paplakti, sumaišyti su malta mėsa ir mėgiamais prieskoniais. Viską gerai sumaišius kepti keptuvėje nestorus nedidelius kotletukus (galite ir didelius, jeigu Jūsų mėsainių bandelės didesnės).

Kai jau kotletukai paruošti, toliau darau taip:
Apatinę bandelę ištepu garstyčiom ir majonezu (tik šiek tiek), užberiu maždaug šaukštą kepintų svogūnų, dedu kotletuką, marinuotus svogūnus, kelias pomidoro riekeles, čili pipiriuką, lapą iceberg salotos, riekelę sūrio ir, galiausiai, viršutinę bandelę.
Tokį sukonstruotą mėsainį reikia šiek tiek pašildyti, kad gražiai išsilydytų sūris.
Mėsainiukai nebūna labai dideli ir aukšti, bet tokie patogiausi valgymui.

Tai štai toks mano receptas :)

Ačiū skaičiusiems (ir ragavusiems).

Skanaus!

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

 

Parašykite komentarą