Kai vasarą būna tikra vasara – karšta ir tvanku, kai valgyt daug nesinori, tobula vakarienė būna tokia: daržovės, trapučiai ir gaivus, gardus padažas.
Šįkart išbandžiau aštrų česnakinį padažą – mėgstantiems aštrumą ir česnaką turėtų patikti :)
Reikia:
jalapeno pipirų – šiaip pagal skonį, jeigu naudosite šviežius, per akis bus 2 vnt. Aš naudojau konservuotus, vidutinio aštrumo, tad sudėjau visus 7
1/2 puodelio grietinės
135 g. kreminio sūrio (naudojau su česnakais, va tokį)
1 v.š. citrinos sulčių
3 skiltelių česnako
druskos pagal skonį
kalendros – šviežios arba džiovintos – pagal skonį
Kaip pagaminti:
Labai paprasta :) visus ingredientus suberti/sudėti/supilti į indą ir sutrinti smulkintuvu (blenderiu :) ). Jeigu padažas per tirštas, įpilti šiek tiek vandens.
Labai skanu su „Finn Crisp“ traškiosiom duonelėm (su kalendrom)! Skanu ir sveika :)
Skanaus!
Idėja iš čia.