Per šventes gaminau ir aš. Tiesa, žymiai mažiau nei per praeitas ar užpraeitas metais, bet vis tiek.
Pasigirsiu, kokius Kalėdinius pietus valgė namiškiai.
Tradiciškas lenkiškas patiekalas.
Reikės:
vidutinio dydžio anties
keleto pievagrybių
perlinių kruopų
svogūno
0,5l vandens
druskos pagal skonį [orginialiam recepte siūloma dėti šaukštą]
Procesas:
Pievagrybius išverdam pasūdytam vandeny, išimam, turim sultinį.
Į kepimo indą, išteptą sviestu, dedam antį. Pašaunam į iki ~220 C įkaitintą orkaitę – kai tik apskrunda, sumažinam ugnį iki 180-190C, pašlakstom grybų sultiniu, sudedam žiedeliais pjaustytą svogūną. Kepam 1,5-2val, vis pašlakstydami grybų sultiniu. Kai antis būna jau beveik iškepus, supilam pamirkytas perlines kruopas, išvirusius pievagrybius į indą su antim. Dar pakepam. Po 10min patiekalas paruoštas.
Aišku, kas nemėgsta perlinių kruopų ar nevalgo anties – gal ir nepatiks. Bet šiaip, pati manau ir kiek girdėjau – patiekalas visai neprastas.
Skanaus.
Šaltinis „Darbštuolė: Kalėdų belaukiant „,2006 m