Krokuvos antis su perlinėmis kruopomis

Krokuvos antis su perlinėmis kruopomis

Per šventes gaminau ir aš. Tiesa, žymiai mažiau nei per praeitas ar užpraeitas metais, bet vis tiek.

Pasigirsiu, kokius Kalėdinius pietus valgė namiškiai.

Tradiciškas lenkiškas patiekalas.

Reikės:

vidutinio dydžio anties

keleto pievagrybių

perlinių kruopų

svogūno

0,5l vandens

druskos pagal skonį [orginialiam recepte siūloma dėti šaukštą]

Procesas:

Pievagrybius išverdam pasūdytam vandeny, išimam, turim sultinį.

Į kepimo indą, išteptą sviestu, dedam antį. Pašaunam į iki ~220 C įkaitintą orkaitę – kai tik apskrunda, sumažinam ugnį iki 180-190C, pašlakstom grybų sultiniu, sudedam žiedeliais pjaustytą svogūną. Kepam 1,5-2val, vis pašlakstydami grybų sultiniu. Kai antis būna jau beveik iškepus, supilam pamirkytas perlines kruopas, išvirusius pievagrybius į indą su antim. Dar pakepam. Po 10min patiekalas paruoštas.

Aišku, kas nemėgsta perlinių kruopų ar nevalgo anties – gal ir nepatiks. Bet šiaip, pati manau ir kiek girdėjau – patiekalas visai neprastas.

Skanaus.

Šaltinis “Darbštuolė: Kalėdų belaukiant “,2006 m

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*