Kivių šerbetas

Kivių šerbetas


Duoklė pavasariui :)
Receptas, seniai patraukęs akį ir seniai išbandytas, bet vis neparagautas. Liūdėjo, vargšas, šaldikly. Iki išaušo jo diena. Tai – pirmas mano gamintas šerbetas, na arba bandymas jį pasigamint. Manau, pavyko tikrai neblogai. Gaivumėlis skanumėlis. Aišku, kam kiviai nepatinka, nepatiks ir šis desertas. Bet bent jau man valgėsi tikrai skaniai.

O reikia tik [nedideliam indeliui]:
2 kivių
kiaušinio baltymo
cukraus pagal skonį
~80ml vandens

Gaminimas:
Kivius supjaustom gabalėliais, dedam į puodą, užpilam vandeniu, suberiam cukrų ir kaitinam ant nestiprios ugnies kol cukrus ištirpsta. Užvirti nereikia.
Sutrinam blenderiu.
Iki stabdžių putų išplakam baltymus. Išplakam su kivių tyrele. Supilam į indą, dedam į šaldiklį ir šaldom. Viskas.

Skanaus.

Šaltinis: čia.

Share

4 Responses »

  1. Tavo blogas man labai su žalia spalva asocijuojasi, tai šie ledai kaip tik į temą:) Bet kaip įdomu – kad čia kiaušinio baltymas naudojamas. Būtinai pabandysiu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*