Citrinų likeris

Paskutinėm dienom vis dažniau girdime paliūdėjimus, kad vasara jau (beveik) praėjo. Tačiau liūdėti nereikia! Pasidžiaukime vis dar kaitinančia dienos saule, vis dar šiltais vakarais. Vasariški orai dar bent kurį laiką mus turėtų džiuginti. O ta proga šįkart siūlau pasigaminti gėrimo, kuris maloniai gaivina ir primena, kad vasara vis dar čia, pasimėgaukime ja!

Apie gėrimą: liaudyje dažnai vadinamas Citrinufka arba Cytrynówka (lenkiškas citrinų likeris), tačiau aš gaminu kitokiom proporcijom: daugiau citrinų ir cukraus, daugiau imbiero. Šiek tiek kitokia, sodresnė versija. Todėl pavadinsiu tai citrinų likeriu :)

Reikia:
8 nemažų citrinų
700 ml. degtinės
350 g. cukraus
kelių šakelių mėtos (nepagailėkite, suteikia tikrai puikų kvapą ir skonį ir tikrai čia tinka!)
30-40 g. imbiero šaknies

Kaip gaminti:
Iš 6 citrinų išspausti sultis (aš išspaudus gavau 700 ml. sulčių), 2 citrinas supjaustyti. Mėtas susmulkinti, imbierą nulupti ir smulkiai sutarkuoti (aš tarkuoju per smulkesnę nei burokinė tarką). Į didesnį stiklainį supilti citrinos sultis, sudėti pjaustytas citrinas, mėtas, imbierą, suberti cukrų, supilti degtinę. Viską gerai pakratyti, kol cukrus ištirpsta. Padėti šaltai. Po paros (mažiausiai, galima laikyti ilgiau) į tą patį stiklainį išspausti gėrime buvusias pjaustytas citrinas, viską nukošti ir mėgautis (atsakingai)! Pateikiant galima papildomai įdėti ledukų ir būtinai reikia gerti atvėsintą, tad laikykite šaltai.

Į sveikatą ir už vasarą!

Parašykite komentarą