Ant laužo kepti kalmarai (marinatas žuviai/jūros gėrybėms)

Ant laužo kepti kalmarai. Taip pat galima kepti keptuvėje. Išbandyta ne kartą, tačiau ant laužo žymiai skaniau.

Reikia:
kalmarų arba kalmarų filė (paprastai naudoju 2 nedidelius kalmarus. Bet marinato užtektų ir žymiai didesniam kiekiui)

Marinatui:
2 a.š. rūkytos paprikos miltelių
po 1/2 a.š. druskos ir pipirų
žiupsnio aitriosios paprikos
česnako skiltelės
citrinos
1/4 puodelio aliejaus

Gaminimas:
Česnako skiltelę sutraiškyti, sumaišyti su prieskoniais, nutarkuota citrinos žievele, citrinos sultimis, aliejumi. Kalmarus supjaustyti norimo dydžio/formos gabaliukais. Sudėti į marinatą, permaišyti ir palikti šaldytuve marinuotis apie 30 min. Po to išimti iš marinato ir kepti ant grotelių (arba keptuvėje) kol gražiai apskrunda – trunka kelias minutes. Neperkepkite.

Nesudėtinga, greitai paruošiama ir labai skanu.
Šaltinis: čia.

Parašykite komentarą