„Žemaičių“ blynai su kepenėlių įdaru

Niekada nepagalvojau, kad dėsiu į savo blogą tokį receptą. Bet draugas įkalbėjo. Sako: „kodėl nenori visiems parodyti, kokie būtent „Žemaičių“ blynai yra labiausiai mėgstami mūsų šeimoj?“ Na, pagalvojau, kodėl gi ne? Taigi, rodau :)

Jokio čia dviračio neišradinėju, žinau. O daug kas ir susirauks, perskaitęs „kepenėlių“. Bet vis tiek :)

Patiems skaniausiems mūsų „Žemaičių“ blynams reikės:
kokių 8 didokų bulvių
~300g viščiukų kepenėlių
poros šaukštų miltų
didelio svogūno
pipirų
druskos
aliejaus kepimui :)

Gaminu šitaip:
Bulves švariai nuplaunu, jei jos didelės, dar perpjaunu per pusę. Taigi, bulves su lupena dedu į vandenį ir verdu, kol išverda. Gal 20min, gal kiek daugiau. Išvirusias bulves reikia sumalti.
Kepenėles gražiai iškepu karštame aliejuje. Vėliau jas sumalu kartu su svogūnu. Šitas dalykas duoda labai gerą skonį. Nepagailiu pipirų ir druskos.
Į sumaltas bulves dedu druskos, miltų ir minkau. Jei labai baisiai limpa prie rankų, dedu dar miltų, bet nepersistengiu.
O vėliau viskas, kaip ir iki šiol, paprasta: imu šiek tiek bulvių masės, darau paplotį, dedu ten kepenėlių įdaro [maniškiai blynai visada turi daugiau įdaro nei turėtų būti. Taip skaniau :) neveltui sakoma: „blynų nebūna per daug. Būna tik per mažai įdaro“ :) ], paslėpiu jį, kiek paformuoju ir kepu karštam aliejuj. Jo nereikia labai daug. Kepu, kol gražiai apskrunda. Valgau su natūraliu jogurtu – be galo skanu. Sakiau kada pabandysiu tokių žemaičių išsikept orkaitėj, įdomu, kaip pavyktu :)

Na, o dabar tariu – skanaus!

Parašykite komentarą