Vištienos kepsneliai su traškia “Džiugo” plutele

Vištienos kepsneliai su traškia “Džiugo” plutele

Seniai nusižiūrėtas, bet taip niekad ir nepabandytas. Bet kai vėl pamačiau jį čia, negalėjau atsilaikyti.

Šiam patiekalui reikia:

vištienos krūtinėlių filė [sunaudojau 3]
šiek tiek daugiau nei pusės puodelio miltų
druskos, pipirų pagal skonį
2 didelių kiaušinių + šaukšto vandens
1.5 puodelio džiūvėsėlių
0.5 puodelio tarkuoto “Džiugo” sūrio
sviesto, aliejaus kepimui

Procesas:
Kiaušinį išplakam su šaukštu vandens. Kitoj lėkštėj sumaišom miltus su pipirais ir druska. Trečiam inde sumaišom džiūvėsėlius su “Džiugo” sūriu.
Vištienos krūtinėlę supjaustom į 2-3-4 dalis – pagal poreikį (jei norim mažesnių kepsnelių, pjaustom smulkiau). Kiekvieną dalį išmušam mėsos plaktuku. Plonai, iki kelių mm storio.
Mėsą apvoliojam miltuose, tada panardinam į kiaušinių plakinį, ištraukiam, nuvarvinam perteklių, pavoliojam džiūvėsių/Džiugo mišiny. Kepam įkaitintam aliejaus/sviesto mišinį – vienam kepimui užtenka 1-2 šaukštų aliejaus ir šaukšto sviesto. Taip iškepam visą mėsytę. Patiekiam su salotom.

Skanaus!


Share

6 Responses »

  1. Pala, o nuo kada tu mėsos nevalgai? Juk anksčiau matydavau tavo bloge vištienos patiekalų, kai ką ir bandžiau. :)

  2. o aš laukiu kuo daugiau ir daržovių patiekalų;)
    nė neabejoju, kad buvo skanu degustuotojams:)

  3. Ooo naujas patiekaslas:))
    Ooo ir dar mėsytė:D
    Reiks pasigaminti būtinai:)
    Jei kada reiks išmėginti koki mėsos ar koki kita patiekala gali kreiptis bet kada dėl taves pasiaukosiu:DD
    Beja dar laukiu vieno recepto:)

    • he he :) moku nustebint? :)
      ok, žinosiu kur kreiptis, ačiū :D galėsiu gal dar ir tavo orkaitės paslaugom pasinaudot? :)

      mm, primink, kokio? :)

      • aguoju pyrago:) bet aš jau čia ne perseniausiai aguonu viniotini išsikepiau bet pyrago dar nemoku:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*