Varškės pyragas su baltymų kremu ir serbentais

Visai neseniai žiūrinėjau nuotraukas kompiutery ir radau kelias vieno pyrago nuotraukas. Keista, pagalvojau, kad iki šiol jo dar nėra mano bloge. O juk tai turėjo būti vienas pirmųjų receptų, kuriuos žadėjau kelti čia. Na, bet juk niekada nevėlu, atėjo eilė ir jam. Taigi, receptas iš šiltos, saulėtos ir gražios rugpjūčio 10 dienos. Mintimis nusikeliu į tas šiltas vasaros dienas. Eh, pats uogų ir vaisių sezonas, serbentų šakos linksta nuo uogyčių. Kaip gi galima tuo nepasinaudoti?

Taip ir atsirado

Varškės pyragas su baltymų kremu ir serbentais

Jam reikės:

Tešlai
250g miltų
mažo šaukštelio kepimo miltelių
0,5 šaukštelio druskos
125g liesos varškės
kiaušinio + dar vieno kiaušinio baltymo
60g cukraus pudros

Įdarui
500g liesos varškės
3 kiaušinių ir 4 kiaušinio baltymų
3 šaukštų krakmolo
300g cukraus
šaukšto citrinos sulčių
nutarkuotos citrinos žievelės
0,5kg raudonųjų serbentų
žiupsnio druskos

Gaminimo procesas:
Miltus, kepimo miltelius ir druską persijojam į dubenį. Šitame mišinyje padarome duobelę, į ją dedam varškę, kiaušinį ir baltymą, aliejų, cukraus pudrą. Iš visų šių produktų išminkom tešlą.
Gaminam įdarą taip: varškę pertrinam per sietelį, išmaišom su 3 kiaušiniais, krakmolu, 5 šaukštais cukraus, citrinos sultimis ir žievelėm. Didesnis darbas su įdaru baigtas.
Dabar imam kepimo skardą, ištepam ją aliejum ir dedam iškočiotą tešlą. Ant jos tepam varškės įdarą.
Tada kepam karštoje, 200°C orkaitėje apie 35min.

Tuo metu, kol pyragas kepa, gaminame jo viršų:
išplakam 4 baltymus, po šaukštą beriam cukrų, krakmolą, plakam, kol masė bus standi. Serbentus nuplaunam, nuskabom šakeles ir kitus nereikalingus dalykėlius. Tada beriam į išplaktus baltymus. Lengvai išmaišom. Jei praėjo kepimui skirtas laikas, traukiam pyragą iš orkaitės, ant viršaus dedam pasiruoštą baltymų bei serbentų masę ir šaunam atgal į orkaitę, kad pakeptų dar kokias 10min.
Štai ir viskas. Pyragas buvo skanus, tik man receptas pasirodė šiek tiek painokas. Ypač dėl nepanaudotų kiaušinio trynių. Bet taip jau siūlo daryti žurnale „Kepimo paslaptys“. Ką gi, išbandyta, patvirtinta :)

Skanaus!

Parašykite komentarą