Traškios bulvių odelės


Šią savaitę suku galvą, ką sumąsčius pasigamint iš bulvių. Vėlgi, kažko įdomesnio norisi. Ir pabandžiau vakar, pasak šaltinio, anglišką receptą. Nieko įspūdingo. Savotiški naminiai bulvių traškučiai. Bet su padažiuku ir šalto gaivaus alaus bokalu vartojosi tikrai puikiai.

Taigi
Traškios bulvių odelės

Sąnaudų – minimaliai:
8 nedideles bulvytės
šaukštas miltų
šaukštelis maltos raudonosios paprikos
šaukštelis maltų uoginių paprikų
aliejaus virimui [kepimui]

O dariau taip:
su šepetuku nušveičiau bulves, sudėjau į kepimo indą ir kepiau mikrobangų krosnelėj maksimalioj temperatūroj 10min. Apkepusias bulves padalinau į 4 dalis ir nupjoviau didžiąją dalį minkštimo. Tai, kas liko [odeles] apvoliojau miltų ir prieskonių mišiny. Orkaitę įkaitinau iki 200°C, dėjau ten kepimo indą su aliejum [nepagailim pastarojo. Tokias bulves kai kurie kepa fritiūrinėj, tik šis receptas kitoks], kai aliejus įkaito, ištraukiau ir sudėjau ten bulves, apvoliotas prieskonių ir miltų mišinį. Kepimo indą grąžinau atgal į orkaitę ir kepiau dar 15 min.
ir štai rezultatas – bulvių traškučiai. Kaip užkandis visai tiko, o šiaip, nieko įspūdingo. Bet pabandyt norėjosi.
O dėl padažo, tai dažniausiai darausi tokį: pakelį liesos varškės sumaišau su prieskoniais. Jie gali būti bet kokie: petražolės, krapai, svogūnų laiškai – pagal poreikius ir galimybes. Taip pat pilu acto šaukštelį, druskos, pipirų, kartais pomidorų pastos dar dedu, ir visada įspaudžiu kelias česnako skilteles. Nesunkus, gaivus padažiukas. Čia jis tiko.

Taigi tiek, skanaus :)

Parašykite komentarą