Upėtakio ir agurkų vėrinukai

Šiandien nusipirkau gabaliuką jūrinio ungurio. Dar niekada nesu jo ragavus. Išvis nesu ragavus ungurio, net rūkyto.
Mąsčiau, ką skanaus pasigaminus. Akis užkliuvo už šitokio recepto. Vėliau, jau įpusėjus gaminimo procesui, pagalvojau: „o kaip čia toks derinys: agurkai su unguriu? Ar ne keista?“. Draugo paklausiau, išgirdau, kad tikrai neįprasta. Ką gi, nusprendžiau, bandysim įtikti šiai Savaitei.

Reikalingi produktai:
~400g jūrinio ungurio
4 vidutinio dydžio agurkai
šiek tiek miltų, druskos, pipirų, petražolių, krapų
aliejaus kepimui
medinių iešmelių

Gaminsim šitaip:
Žuvį nuplaunam, nulupam odą, mėsą pašalinam nuo stuburo, supjaustom nedideliais gabaliukais. Agurkus nulupam, supjaustom panašaus dydžio gabaliukais kaip ir žuvį. Užpilam puodeliu verdančio sultinio. Vėliau apvoliojam miltų ir prieskonių mišinį. Keptuvėj įkaitinam aliejų [nemažai], ant iešmelių veriam žuvį ir agurką pakaitomis. Kepam įkaitusiam aliejui, kol gražiai apskrunda iš visų pusių. Tuomet dedam į lėkštę, servetėle nusausinam riebalų perteklių ir jau galim ragauti.
Man ypatingai skanus buvo keptas agurkas. Taip, tai nėra pats sveikiausias žuvies paruošimo būdas, tačiau kartais galima :)

Skanaus!

Parašykite komentarą