Tiršta pievagrybių sriuba

Patiekalai iš grybų nėra mano mėgstamiausi. Bet kai dovanų atveža didelį maišą pievagrybių, nėra kur trauktis. Tiesa, tokia grybų sriuba man visai skani. Galvojau vėl panašią išsivirti. Keliose vietose radau pievagrybių sriubą, kurioje naudojamos sriubos iš pakelių. „Įdomus variantas“, pagalvojau. Ir pabandžiau. Nesitikėjau, bet nustebino. Pasijutau kaip kaime pas močiutę, kuomet prisigrybavę į valias troškinam grybukus ir valgom juos su virtom bulvytėm. Niam.

Na, o kalbant apie sriubą, štai receptas:

Reikės:
4 nedidelių bulvyčių
2 morkų
450g pievagrybių
sriubos miltelių iš pakelio [su pievagrybiais]
svogūno
100g fermentinio sūrio
sviesto kepimui
1,5 stiklinės vandens

Sriubytę virsim taip:
Užvirsim vandenį ir dėsim ten nuskustas ir kubeliais supjaustytas bulvytes. Keptuvėj įkaitinsim šiek tiek sviesto ir apkepsim supjaustytus pievagrybius. Apie 10min. Tada ten pat dėsim nuluptas ir sutarkuotas morkas, supjaustytą svogūną. Kepsim [uždengę dangtį] apie 10 min.
Vėliau visą tai dėsim į puodą su išvirusiom bulvėm. Viską užvirsim, pilsim sriubos miltelius, išmaišysim, įtarkuosim sūrį ir, kai šis išsilydys, išjungsim.

Viskas. Galima ragauti.

Skanaus!

Parašykite komentarą