Na nežinau, man kažkodėl žodis „rutuliukai“ visada nupiešia šypseną veide :))
O šiaip prieš jūsų akytes – naujausias mano atrastas gėris, rastas, beje, supermamyčių forume. Superinis užkandukas. Ir šiaip, ir prie gėrimų. Greitai ir nesudėtingai pagaminamas ir nuodėmingai gardus, taigi.
Reikia:
~350g fermentinio sūrio
8 šaukštų miltų
kiaušinio – dviejų
džiūvėsėlių apvoliojimui
prieskonių/žalumynų pagal skonį [galima apsieit be jų]
Gaminimas:
Sūrį sutarkuojam burokine tarka, sumaišom su miltais, kiaušiniais, prieskoniais [jei naudojam], formuojam kąsnio dydžio rutuliukus, apvoliojam džiūvėsėliuose ir verdam aliejuj, kol gražiai apskrunda.
SKANAUS!!!
Mes irgi tokius pačius kepam! Brangiausias mano juos tiesiog dievina, tai tenka paplušėt prie keptuvės retkarčiais :) Tik mes džiūvėsėliuose nevoliojam ir dedam kmynų. Tikrai velniškai skanus ir nuodėmingas užkandis. Nykstantis tiesiog akyse :))