Na taip.. Dabar nei graikinių riešutų nei slyvų Lietuvoj ant medžių nepamatysi. Bet jei vis tik po ranka atsiduria maišiukas graikinių riešutų ir kibiriukas slyvų.. na, dar keletas kilogramų cukraus, žiupsnis citrinų rūgšties ir noras saldumo, galima pasigaminti būtent šios uogienės.
Tokiu būdu:
Slyvas įpjauti iki kauliuko. Vietoj jo įdėti graikinio riešuto puselę. Pasigaminti sirupą iš kilogramo cukraus ir stiklinės vandens. Su slyvom taip: 1kg slyvų – 1,2kg cukraus. Pagal turimą slyvų kiekį paskaičiuojam kiek ko reikės.. Paskaičiavus ir išsivirus sirupą juo užpilti paruoštas slyvas ir palaikyti 12 valandų. Po jų viską greit užvirti ir vėliau virti ant silpnos ugnies, kol slyvos taps skaidrios. Na, o galų gale pagal skonį įberti citrinų rūgšties ir išpilstyti uogienę į stiklainius. Viskas, Karlsono skanėstas paruoštas :)