Saldžiarūgštė vištiena [su kakavos gaidele]

O viskas prasidėjo nuo to, kad kartą susigundžiau ir nusipirkau Santa Maria „Cacao & Chili“ prieskonių. Dar tiksliai nežinojau, kur juos naudosiu, bet nusipirkau.
Maniau, puikiai tiks į karštą šokoladą [bet juo mėgaujuos rečiau nei retai], arba į kavą [kurią geriu taip pat retokai..]. Kitokių pritaikymų nenumačiau. Taip ir dulkėjo buteliukas lentynoje..
Kol šiandien neatėjo metas vakarienei, kuriai buvau sumąsčiau išsikepti vištienos filė medaus, sojų padažo ir citrinų marinate. Bet viskas pasikeitė, kai neradau sojų padažo šaldytuve. Ką gi, pagalvojau, ir štai ką pavyko pagaminti :

vienos vištienos krūtinėlės filė
šiek tiek Vorčesterio padažo
šiek tiek citrinų sulčių
šaukšto medaus [skysto. Jei tokio nėra, galima pašildyti ;) ]
šaukštelio „Cacao & Chili“ prieskonių

būtent pastarieji taip netyčia ir patraukė mano akį. Pagalvojau, kodėl gi ne? Todėl supjaustytą mėsytę užpyliau marinatu, pagamintu iš išvardintų ingredientais, palikau šiek tiek pasimarinuot ir po to iškepiau keptuvėje su šiek tiek aliejaus.
Skonis labai maloniai nustebino. Maniau, receptas per paprastas čia dėti, tačiau dar po kelių kąsnių nustojau dvejoti ir apsisprendžiau :) puikūs, sultingi vištytės gabaliukai su subtilia kakavos ir šiokio tokio aštrumo gaidele. Niam :) vėlgi darkart įsitikinau, kad genialu tai, kas paprasta.

Skanaus!

Parašykite komentarą