Ežiukas [spalvotieji vėrinukai šventiniam vaikų (ir ne tik) stalui]

Kai pati neturiu vaikų ir retai tenka su jais bendraut, sunkiau ir įsivaizduoti, ką jie mėgsta, kaip ruošti maistą jiems ir ką apskritai vaikai valgo :)) bet dėl vieno, manau, nesuklysiu: jiems svarbu, kaip maistas atrodo, ar ne?
Todėl šiai „Vaikų šventėsavaitei, maniau, nieko ir nesugalvosiu. Bet prisiminiau šaunų ir labai paprastą [turbūt daugelio net ne kartą bandytą] receptėlį- spalvoti vėrinukai. Per visas šventes labai greitai dingstantys nuo stalo. Ir juos aš gaminu iš:

vaisių [gali būti kivi, melionas, vynuogės, braškės – pagal norus ir galimybes]
citrinos
mocarela sūrio [perku mažais rutuliukais – labai patogu verti ant smeigtuko]
marmeladinių saldainių

O čia jau viskas paprasta: vaisius supjaustom nedideliais gabaliukais, taip pat supjaustom citriną ir marmeladinius saldainius, ant smeigtukų veriam pakaitomis vaisių gabaliuką, sūrio rutuliuką, citrinos gabaliuką ir gabaliuką marmeladinio saldainio. Puikūs, tarpusavy derantys kontrastai: vaisių gaivumas, saldainio saldumas, citrinos rūgštumas ir mocarela sūris, suteikiantys lyg ir kokio užbaigtumo skoniui.

Paragaukit!

Parašykite komentarą